Colníci zadržali viac ako tisíc škatuliek cigariet

21.06.2021 Bratislava

Bratislava 21. júna (TASR) - Príslušníci finančnej správy z Colného úradu (CÚ) Bratislava zadržali viac ako tisíc škatuliek cigariet rôznych značiek. Našli ich pri kontrole vozidla s bulharským evidenčným číslom. Únik na spotrebnej dani predbežne vyčíslili na 2418,77 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa bratislavského colného úradu Drahomíra Adamčíková z komunikačného oddelenia Finančnej správy SR.

Ako uviedla, colníci na hraničnom priechode Čunovo zastavili a skontrolovali motorové vozidlo červenej farby s bulharským evidenčným číslom, ktoré šoféroval 27-ročný občan Bulharska. Pri kontrole vodič priznal len 150 spotrebiteľských balení cigariet. Zvyšné škatuľky colníci našli ukryté na rôznych miestach vo vozidle. "Ukryté boli pod prednými sedadlami vozidla a taktiež v cestovných taškách v batožinovom priestore. Spolu objavili 400 škatuliek značky Marlboro Red, 199 Marlboro Gold, 100 Marlboro Touch 100, 100 Rothmans Gold, 180 Parliament," uviedla hovorkyňa.

Na základe nájdeného množstva vzniklo podozrenie z páchania trestného činu a prípadom sa ďalej zaoberá Kriminálny úrad finančnej správy.
 

Vyberte región